Löysin uuden mukavan oloisen koira aiheisen valokuvahaasteen, johon osallistun nyt ensikertaa. Varsinainen päivitys meidän kuulumisista tulee myöhempään merkintään!

 

 

Meillä "paikka" -käskysanaa käytetään niin valokuvauksen yhteydessä kuin myös agilityradalla hiukan ennen vauhtiin ampaisua. Lauman vanhimman ja usein myös viisaimman Nikin kanssa käskysanaa käytetään myös silloin, kun on sellainen tilanne, johon sitä ei toivota mukaan: usein silloin, kun tulee vieraita jotka pelkäävät Nikiä, se käsketään viereiseen huoneeseen, jossa se pysyy käskyn alla liikkumatta paikallaan tarvittaessa vaikka koko vieraiden vierailun ajan. Ovi pysyy auki ja Niki näkee mitä ympärillä tapahtuu, mutta käskytyksen alaisena se ei tule tervehtimään vieraita tai kerjäämään rapsutuksia. Nuorimmaisilla ei ole riittävästi kärsivällisyyttä niin hillittyyn suoritukseen, mutta Nikiltä se onnistuu leikiten. Vapautuksen jälkeen se tuntuu odottavan jo seuraavaa käskyä - se pitää siitä, että sille annetaan tehtäviä!
Usein paikallaolon jälkeen koiria odottaa ruhtinaallinen palkka, joten kärsivällisyys kannattaa! Yllä olevassa kuvassa Into on käskyn alaisena: se on juuri lipaissut huuliaan herkullisen palkan toivossa, ja siispä sen huuletkin ovat aivan mutrussa.